Epen en omgeving

OMGEVING

DAGJE UIT

FOTOGALERIJ

CONTACT

Epen (bronnenland) en de omliggende dorpen kenmerken zich door talloze wandel- en fietsmogelijkheden langs beekjes, bossen, heuvels en dalen met prachtige vergezichten. Neem goede wandelschoenen mee en loop verschillende routes rechtstreeks vanuit huis (wandelroutes in ’t huis aanwezig) of kies voor een vertrekpunt in de buurt. Huize Terziet is gelegen in het brede beekdal Terziet en kent een on-Nederlands aanzicht, vele vakwerkhuizen, het mooie kasteel Beusdael (B) en het fraaie omringende hellingbos Bovenste Bos.

Voor een hapje of drankje buitenshuis hoeft u niet ver weg. In en rondom Epen treft u vele eetgelegenheden aan, waaronder Herberg de Smidse (een rustieke herberg die de tijd van vroeger uitstraalt), restaurant Buitenlust (gelegen tegen het Vijlenerbos en vrijwel op de top van de Camerigerberg) en boscafé ’t Hijgend Hert (gelegen op 260 meter hoogte tussen Epen en Vijlen middenin het Vijlenerbos; loop vanuit hier eens de Kroegjesroute).

In de dorpskern van Epen kunt u voor uw verse croissants terecht bij bakkerij Franssen. Verder is er een Spar, pizzeria Bij Giuseppe en cafetaria De Krieëkel. Voor één van de lekkerste taarten uit de regio rijdt u een dorp verder naar Bakkerij Vermeeren in Slenaken.

In het gebied zijn mooie fietsroutes voor recreatief fietsen, (off-road) mountainbiken en uiteraard ook wielrennen – zoals de Amstel Gold Race route.

(Elektrische) fietsen, mountainbikes en scooters zijn in Epen te huur bij rijwielhandel Het Zinkviooltje.